Aqua Care

Нова норма во Стоматологијата

AquaCare е иновативен стоматолошки уред кој комбинира технологија за абразија на воздух и полирање со воздух. Овој уред овозможува стоматолошки третмани без контакт, низ широк спектар на стоматолошки процедури. Тој е дизајниран да ги направи рутинските стоматолошки процедури безболни за пациентите, да ја третира чувствителноста на забите и да го започне процесот на реминерализација. Дополнително, AquaCare ја подобрува цврстината на врзувањето на материјалите за полнење со лепило. Со едноставен прекинувач може да се трансформира во моќна алатка за дентална профилакса.

Моделите AquaCare Twin и AquaCare Single се разноврсни и погодни за различни стоматолошки апликации, вклучувајќи адхезивна стоматологија, лепење, чистење, десензибилизација, ендодонција, хигиена, имплантологија, лабораториска работа, минимална интервенција, ортодонција, детска стоматологија, Pekkton процедури, периодонтологија, третмани за реминерализација, ресторативна стоматологија, отстранување дамки и фурнири, и над и субгингивални.

AquaCare ја подобрува јачината на адхезијата при лепењето на сите керамички изработки како ламинати, коронки, инлеи и онлеи.

ТЕХНОЛОГИЈА И ИНОВАЦИИ

  • Патентиран тип: Создава течна завеса околу абразивната средина, спречувајќи блокирање.
  • Прилагодлива контрола: Овозможува прецизно регулирање на притисокот и количината на прашина.

Вашиот следен чекор кон поиновативна и поефикасна стоматолошка пракса.   

Главни функции и придобивки:

Сè што треба да знаете за AquaCare – Револуцијата во стоматологијата!

ЗОШТО ДА ОДБЕРЕТЕ AQUACARE?

-Флексибилност и разноврсност на производот: AquaCare нуди неспоредлива разновидност и способности.
-Англиски квалитет: Произведен во Обединетото Кралство, обезбедувајќи стандарди за висок квалитет.
-Глобална поддршка: Поддржано од над 100 клучни лидери на мислење ширум светот кои гледаат на AquaCare како иднина на стоматологијата.
-Уникатен дизајн: Додека другите компании може да нудат слични производи, AquaCare се издвојува по своите неспоредливи перформанси и функционалност.
-Брзи транзиции на третман: AquaCare овозможува беспрекорна транзиција помеѓу третманите за само една секунда.
-Високо пофален: Препознаен како најчист уред за абразија и полирање на воздухот од клиентите и клучните лидери на мислење (KOL).
-Безконтактна технологија: Ја подобрува удобноста на пациентот за време на третманите, што им олеснува на стоматолозите да работат со опуштени пациенти.
- Bonding лепење: Клиентите и KOL го признаваат AquaCare како најдобра алатка која работи со прав за постигнување совршени резултати за bonding лепење

ОСНОВНИ ВРЕДНОСТИ НА AQUACARE:

- Прецизност и континуирано подобрување: Посветени на испорака на прецизни и постојано подобрување на стоматолошки решенија.
-Зајакнување: Посветено на зајакнување на стоматолозите и зголемување на вредноста на нивната работа.
- Соработка во заедницата: Ги цени вистинските односи за соработка со нејзината заедница.
- Кориснички-центричен пристап:Фокусиран на обезбедување на исклучително корисничко искуство и за стоматолозите и за пациентите.

Запознај се со уредот Aqua Care

Како да го поставитe во функција AquaCare

Каталози и Упатства AquaCare