Најнови вести

Бидете во тек со нашите најнови објави

Нов стандард за контрола на дентални аеросоли

Денес е јасно дека аеросолите имаат примарна улога во здравјето на стоматолошките работници. Ризикот е толку голем што OSHA ги наведува стоматолозите како професија со “многу висок ризик” за изложеност на COVID-19.

CAM / CAD стоматологија

CAD / CAM стоматологијата е гранка на стоматолошката протетика која се бави со компјутерски потпомогнат дизајн и производство на забни протези, вклучувајќи коронки, лежишта за коронки, фурнири, мостови, стоматолошки импланти, протези (мобилни или фиксни) и ортодонтски помагала.

4 days ago

Denticija Import
ℹ️ Zirtooth® серијата се цирконски дискови за CAD/CAM системи кои овозможуваат дизајнирање прекрасни забни реставрации на побрз и поедноставен начин.✨ Запознајте го квалитетот постигнат од производ со оптимизираната суровина.Технологија која прави разлика 👇✔️ Напредна технологија.✔️ Разлика во квалитетот.Побрзо, поедноставно, поубаво 👇✔️ Прекрасни резултати со едноставна процедура за работа.🟡 Zirtooth™ Multi NEO е направен од 100% премиум цирконски прав (YTZ) стабилизиран со Tosoh Yttria, кој користи најнов процес на хидролиза и нано-технологија, што резултира со поголема јачина при виткање и отпорност на кршење.🔵 Zirtooth® MultiLuster е градиент блок со иста цврстина од цервикален до инцизален. Има природна нијанса и одлично ја репродуцира трансмисивноста на инцизалните и оклузалните површини.🟢 Zirtooth® UltraLuster се карактеризира со извонредна сила и пропустливост за светлина, што го прави погоден за широк опсег на протетика.Обратете ни се во Дентиција Импорт:🌐 denticijaimport.com.mk/📱 +389 75 238 169📧 denticijaimport@gmail.com ... See MoreSee Less
View on Facebook